#14: Rundt om “Kære Linedanser”

Konfirmationsangen “Kære Linedanser” er blevet meget mere end end konfirmationssang, og som for mange andre mennesker, betyder den særdeles meget for mig. På min liste over yndlingssange er den skarp forfulgt af “Giv os lyset tilbage“. Begge sange er forfattet af Per Krois Kjærsgaard, der i dag er forstander på Osted Fri- og Efterskole. Jeg har længe ønsket mig at tale med ham om sangen og hans øvrige betragtninger på livet, og det er nu lykkedes, og du kan komme med. Det er tværmenneskelighed for alle minutterne.

Formålet er ikke at komme hele vejen rundt om “Kære linedanser”, for det skal altid være op til hver enkelt at fortolke deres mening med sangen. Vi taler nærmere hen over sangen og nogle (af mig) udvalgte passager fra den – med mange afstikkere til store emner såsom: Individ, fællesskab, dannelse, kontekst, børn, unge, menneskers følelsesregister osv.

Men først skal vi lige lidt omkring Per, og hvorfor han skriver. Derudover er der mange historier om, hvordan “Kære linedanser” blev til. Her får du den rigtige. Glæd dig til en time i perfekt selskab, hvis du er til hyggelige samtaler om store emner.

En stor tak til Per, som du kan læse mere om her, og til Rasmus Skov Borring, der har lavet melodien til “Giv og lyset tilbage” og indspillet den version af “Kære linedanser”, som jeg bruger i episoden.