#6 Janne Bang: Fjendskab på banen er fællesskab udenfor banen

#6 Janne Bang: Fjendskab på banen er fællesskab udenfor banen

For første gang i mit liv har jeg talt om fodbold i en hel time. Jeg var nemlig meget nysgerrig på begrebet fankultur. Vi dyrker allesammen noget, og det giver os ofte modstandere, fordi de dyrker noget andet.

Det er ekstra tydeligt, når det handler om fodbold, så jeg besluttede mig for tale med en hardcore fodboldfan, der oven i købet forsker i det, nemlig min tidligere underviser Janne Bang fra Aalborg Universitet. Og vi kom rigtig godt rundt om fodboldverdenen fra lokalt plan til international plan.

Samtidig lærte jeg nye ord og fik lejlighed til at stille nogle virkeligt dumme spørgsmål i manges ører. Så hvis du også er nysgerrig på, hvorfor nogle går så meget op i fodbold, og hvordan deres fællesskab og verden er, kan du blive klogere her.